Forktail Blue-Eye- tai Furcata-sateenkaarikalan hoito-opas

Forktail Blue-Eye- tai Furcata-sateenkaarikalan hoito-opas

Monet ihmiset pitävät suurissa lemmikkieläinkauppaketjuissa myytävistä guppyista, platyista ja seepradanioista, koska ne ovat pieniä, energisiä ja värikkäitä. Mutta jos etsit hieman harvinaisempaa kalaa akvaariosi piristykseksi, esittelemme sinulle haarahäntä- tai furcata-sateenkaarikalan.

Mitä ovat haarahäntäiset sateenkaarikalat?

Pseudomugil furcatus on kotoisin Papua-Uuden-Guinean sademetsistä, joissa sitä tavataan usein kirkasvetisissä puroissa, jotka ovat täynnä kasvistoa. Tämä 5 cm:n (2 tuuman) sateenkaarikala on tunnettu hohtavan sinisistä silmistään, keltaisista evistään ja selkeästä haarukkakuviosta pyrstössä. Rintaevien keltaisten kärkien vuoksi kala näyttää melkein siltä kuin se heiluttaisi pieniä pom-pomeja uidessaan. Kuten useimmat sateenkaarikalat, naaraat eivät ole yhtä värikkäitä kuin urokset, mutta suosittelemme ehdottomasti hankkimaan 1-2 naarasta jokaista urosta kohden. Naaraiden läsnä ollessa urokset näyttävät kirkkaampia värejä ja "sparraavat" toisiaan ihastuttavalla, pyöreällä tanssilla.

Furcata-sateenkaarikalat ovat tunnettuja keltaisista "pom-pomeistaan", jotka heiluvat raivokkaasti uidessaan.

Akvaarion perustaminen Furcata Rainbowsia varten

Tämä nanokala on melko nopea uimari, joten perusta vähintään 20 gallonan akvaario, jotta niillä on runsaasti tilaa. Ne nauttivat 24-27 °C:n (75-80 °F) lämpötiloista, hieman emäksisestä pH-arvosta yli 7,0 ja vähintään 90 ppm:n (5°) GH:sta. Sateenkaarikaloilla on taipumus uida akvaarion yläosassa, joten akvaarion huppu tai kansi on välttämätön, jotta ne eivät pääse hyppäämään ulos. Kun otetaan huomioon niiden luonnollinen elinympäristö, harkitse elävien akvaariokasvien metsän luomista, jotta ne voivat tutkia ja uida niiden välissä.

Koulukaloina ne arvostavat sitä, että niiden ympärillä on mahdollisimman paljon lajitovereita. Kalakaupat myyvät sateenkaarikaloja usein uros- ja naaraspareittain, jotta ihmiset eivät ostaisi kaikkia poikia, joten aloita terveellä ryhmällä, jossa on vähintään kolme paria (tai kaksi urosta ja neljä naarasta).

Mitkä kalat voivat elää haarukkapyrstösateenkaarikalan kanssa? Nämä iloiset kalat voivat elää melkein minkä tahansa rauhallisen, samankokoisen yhteiskunnan kalan, kuten corydorojen, tetrojen ja rasborojen kanssa. Ne saattavat kuitenkin kilpailla hitaasti liikkuvien kalojen kanssa ruokailun aikana, joten pidä ruokailutilannetta silmällä varmistaaksesi, että kaikki saavat purtavaa. Kokemuksemme mukaan ne eivät häirinneet aikuisia kääpiökatkarapuja, mutta ne syövät ilomielin mitä tahansa pikkukatkarapuja, jotka sattuvat kiinnittämään niiden huomion. Olemme myös onnistuneesti pitäneet Pseudomugil-sateenkaaria yhteisissä akvaarioissa betta-kalan kanssa, mutta kaikki riippuu betta ' s temperamentista, joten ole valmis poistamaan hänet tarvittaessa.

Furcata-sateenkaaret ovat hyvin rauhallisia yhteiskuntakaloja, jotka viihtyvät hyvin istutusaltaissa.

Mitä Forktail Blue-Eyes syö?

Nämä ovat pieniä kaloja, joilla on pienet suupielet, joten pyrkikää valikoimaan pieniä ruokia, jotka antavat niille terveellistä ravintoainevalikoimaa. Ne eivät ole lainkaan nirsoilevia ja pitävät syömisestä:

  • Jäädytetty vesikirppu, kyklooppi ja vauvan suolavesikatkarapu
  • Xtreme Nano pelletit
  • Hikari Mikropelletit
  • Krill-hiutaleita
  • Pakastekuivattu daphnia
  • Easy Fry ja Small Fish Food
  • Eläviä vauvan suolavedessä katkarapuja

Miten kasvattaa Furcata Rainbowfish

Sateenkaarikalat ovat yleensä hieman kalliimpia kuin keskimääräiset trooppiset kalat, ja Pseudomugil-sateenkaarikalat eivät elä kovin pitkään - ehkä kaksi tai kolme vuotta. Onneksi haarukkahäntäisiä sinisilmiä on melko helppo kasvattaa, kunhan sinulla on molempia sukupuolia ja kalat eivät ole liian vanhoja. Nosta lämpötila noin 27 °C:een (80 °F) ja anna kaloille runsaasti ruokaa, jotta ne ovat valmiita lisääntymiseen. Lisää lisäksi DIY-langasta valmistettu kutumoppi tai suuri kelluva kasvi, jossa on pitkät juuret (esim. vesisprite) ja joka on helppo poistaa.

Kukin uros voi paritella useamman naaraan kanssa päivässä, mikä on toinen syy siihen, että naaraita on hankittava enemmän kuin uroksia. Sen jälkeen naaraat laskevat muutaman suuren munan kutumoppiin tai kelluviin kasvien juuriin. Kokeile tarkistaa kutualustan tarkistus joka päivä ja siirrä munat erilliseen poikasastiaan, jossa on ilmakivi, kuoriutumista varten. Jotkut harrastajat lisäävät mielellään muutaman pisaran metyleenisinistä estääkseen munien sienestymisen. Veden lämpötilasta riippuen munat voivat kuoriutua 2 - 3 viikossa. Ruoki poikasia infusorian, etikka-ankeriaiden ja jauhemaisten poikasruokien ruokinnalla. Kun ne ovat tarpeeksi suuria, vaihda ne eläviin vauvasuolakatkarapuihin nopean ja terveen kasvun varmistamiseksi.

Kahdella naaraalla (yllä) ei ole niin paljon keltaista väriä evissä kuin uroksella (keskellä).

Useimmilla muilla Pseudomugil-lajeilla - kuten punaisella neon sinisilmäisellä sateenkaarikalalla (Pseudomugil luminatus) ja Gertrude ' s spotted blue eye rainbowfish (Pseudomugil gertrudae) - on samankaltaiset hoitovaatimukset, joten etsi sellainen nanosateenkaarikala, joka miellyttää sinua. Vaikka emme lähetä eläviä kaloja, voit tutustua luetteloon suosikkijälleenmyyjistä ja katsoa, mitä heillä on varastossa.

Your Aquarium