Miten hidastaa virtausta akvaariossa

Miten hidastaa virtausta akvaariossa

Aiemmin käsittelimme suodatuksen merkitystä kala-altaissa, koska se puhdistaa roskahiukkaset, kasvattaa hyödyllisiä bakteereja ja auttaa luomaan veden liikettä ja pintakäsittelyä, mikä parantaa hapensaantia. Onko kuitenkin mahdollista, että akvaarion suodattimesi on liian tehokas ja tuottaa virtausta, joka on liian voimakas kaloillesi? Joillakin kaloilla on pitkät ja virtaavat evät, ne ovat pienikokoisia tai peräisin hitaasti virtaavista vesistöistä, eikä niitä ole rakennettu käsittelemään vesivirtoja. Jatkuva taistelu nopeaa virtausta vastaan voi aiheuttaa sen, että kalasi saavat piiskaa ympäri säiliötä, alkavat piiloutua suojiin ja voivat sairastua jatkuvasta stressistä. Jos siis omistat betta-kalan, kultakalan, kirsikkakatkaravun tai muun hitaasti uivan eläimen, harkitse jonkin näistä tekniikoista käyttöönottoa akvaariosi virtauksen vähentämiseksi.

Käytä hitaasti virtaavaa suodatinta

Yksinkertaisin tapa vähentää virtausta on olla käyttämättä liikaa suodatusta akvaariossasi. Pyrkiessään saamaan mahdollisimman puhtaan akvaarion ihmiset asentavat joskus useita suodattimia tai hankkivat ylisuuria suodattimia, jotka on tarkoitettu paljon suurempiin akvaarioihin. Toisinaan harrastuksen uudet tulokkaat hankkivat all-in-one-akvaariopaketin eivätkä tajua, että oletussuodatin on liian voimakas bettoille ja muille hitaammille kaloille. Jos näet kalojesi kamppailevan, älä pelkää pienentää suodattimen kokoa, jotta se vastaisi paremmin niiden tarpeita.

Suosikki suodatintyyppimme lempeää virtausta varten on sienisuodatin, jossa on pienempi pumppu, kuten USB-nano-ilmapumppu. Sen karkea vaahto sopii täydellisesti roskien siivilöimiseen vedestä imemättä kalanpoikasia, ja kuplat luovat hyvää pintakiertoa, jotta kalat saavat riittävästi happea. Joissakin ilmapumpuissa on virtaussäädin, jolla voit tarvittaessa vähentää ilmanpainetta, mutta jos pumppu ei ole säädettävissä, voit myös lisätä ilmaventtiilin akvaarion ulkopuolelle vähentämään kuplimisen määrää. Jos käytät mieluummin toisenlaista suodatusta, kuten riippu- tai kanisterisuodatinta, tarkista, onko siinä säädettävä kytkin tai nuppi, jonka avulla voit muuttaa akvaarioon tulevan veden virtausnopeutta.

Sienet tarjoavat lempeän virtauksen, joka ei vahingoita kalanpoikasia, bettoja ja muita nanokaloja.

Häiritse ulostuloa

Suodattimesta ulos virtaavan veden ohjaamiseksi ja vedenpaineen alentamiseksi on monia tapoja estää, tukkia tai ohjata se uudelleen. Jos sinulla on kanisteri- tai sisäsuodatin, jonka ulostuloaukko on akvaarion sisällä, yritä suunnata ulostuloaukko kohti veden pintaa tai takaseinää, jotta osa vedenpaineesta hälvenee. Kun vesi " kimpoaa " pinnasta tai seinästä, se menettää liike-energiaa ja virtaama vähenee. Toinen idea on laittaa esisuodatussieni ulostulon päälle. Karkea sieni haihduttaa suurimman osan veden " energiasta ja sallii kuitenkin veden pääsyn akvaarioon. Jos veden virtaus on tarpeeksi voimakas pudottaakseen esisuodatussienen, yritä kiinnittää se tukemalla esisuodatussieni seinää tai tukevaa akvaariokoristetta vasten. Lopuksi, joidenkin kanisterisuodattimien avulla voit kiinnittää suihkupalkin ulostuloon niin, että vesi menettää energiaa, kun se ' s hajaantuu reikärivin läpi. Voit vähentää virtausta entisestään suuntaamalla suihkupalkin reiät akvaarion takaseinää kohti.

Kiinnitä suodattimen ulostuloon esisuodatussieni tai suihkupalkki vedenpaineen purkamiseksi.

Jos käytössäsi on ripustettava suodatin, jossa on vesiputous, on olemassa useita suodattimen ohjaustekniikoita, joilla voidaan vähentää virtausta ja samalla mahdollistaa jonkin verran pinnan sekoittumista. Voit leikata sienestä vesiputouksen leveyteen sopivan palan ja tunkea sen vesiputouksen aukkoon. Toinen idea on kiinnittää vesiputouksen aukon poikki käsityöverkko vetoketjujen tai narun avulla. Monet suosittelevat myös imukupeilla varustetun saippuasäiliön käyttämistä ja sen kiinnittämistä akvaarion seinään suoraan vesiputouksen alle. Laita saippuakupin sisälle koristeellisia marmorikuulia, vaahtomuovia tai jopa sammalpalloja, jotka vaimentavat virtausta entisestään.

Kokeile lopuksi sijoittaa eläviä kasveja, kovapintaisia tai akvaariokoristeita suodattimen ulostulon eteen tai vesiputouksen alapuolelle, jotta veden voimaa voidaan estää. Muualle akvaarioon lisätyt kasvit ja koristeet hajottavat ja estävät myös veden liikettä akvaariossa. Asetelmastasi riippuen voit ehkä yhdistää useita näistä menetelmistä vähentämään virtausta ja antamaan kaloillesi niiden tarvitseman stressittömän ympäristön.

Aseta saippuakuppi, kasveja tai koristeita ripustettavan suodattimen vesiputouksen alle vähentämään virtausta.

Jos haluat lisää hyödyllisiä vinkkejä ja niksejä akvaariokalojen pitämiseen tyytyväisinä, tilaa viikoittainen sähköinen uutiskirjeemme, jossa tarjoamme sinulle ilmaiseksi uusinta opetussisältöä. Onnea suodattimen läpiviennin kanssa ja nauti luonnosta päivittäin.

Your Aquarium